«Συλλογή και Εμπορία Τρούφας. Γιορτές τρούφας στο Πήλιο»
Πέμπτη, Αύγουστος 5, 2010

--------------------------------------------------------------------------------

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου διοργανώνει τη 2η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφας στο Πήλιο

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου σε συνεργασία με την Ομάδα Παραγωγών Τρούφας του Αγροτουριστικού Οικοτεχνικού Συνεταιρισμού Πηλίου, οργανώνουν την 2η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφας στο Πήλιο, με τίτλο «Συλλογή και Εμπορία Τρούφας. Γιορτές τρούφας στο Πήλιο».
Οι εκδηλώσεις θα είναι διήμερες και θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Αυγούστου 2010 στην κεντρική πλατεία Αργαλαστής στις 21.00.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν : το ΕΘΙΑΓΕ Θεσσαλονίκης με ομιλητή τον ερευνητή κο Στέφανο Διαμαντή ,το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας παράρτημα Κεντρικής Ελλάδος, η Ελληνική Λέσχη Γαστρονομίας με ομιλητή τον κο Παναγιώτη Κουκουβίτη, η «slow Food» και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
Την Παρασκευή 27 Αυγούστου, θα γίνουν ομιλίες για την καλλιέργεια , συλλογή και εμπορία της τρούφας, από τον Δρ. Στέφανο Διαμαντή ερευνητή ΕΘΙΑΓΕ Θεσσαλονίκης και άλλους ομιλητές.
Θα ακολουθήσει λαϊκό πανηγύρι με πηλιορείτικη ορχήστρα.
Το Σάββατο 28 Αυγούστου, θα γίνει προετοιμασία και παρασκευή μανιταριών τρούφα, από σεφ της Ελληνικής Λέσχης Γαστρονομίας, της Slow Food, των ΙΕΚ ΑΚΜΗ και από τον σεφ κ. Παν. Ιωαννίδη του Μανιταροεστιατορίου Αμανίτη στον Δασόκηπο .
Θα μαγειρευτούν και θα παρουσιαστούν ενώπιον του κόσμου, φαγητά με τρούφα, τα οποία θα δοθούν για γευσιγνωσία στους παρευρισκόμενους. Θα ακολουθήσει λαϊκό πανηγύρι με πηλιορείτικη ορχήστρα, οριεντάλ χοροί και πολλές εκπλήξεις.
Και τις δύο ημέρες θα υπάρχουν πρατήρια πώλησης μανιταριών τρούφας και άλλων μανιταριών.
Όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση, θα μπορούν να προμηθευτούν το καινούργιο βιβλίο που εξέδωσε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, με τίτλο «Η καλλιέργεια και η μαγειρική της τρούφας».
Στην ίδια εκδήλωση, θα γίνει γευσιγνωσία κρασιού που θα προσφέρουν οι ντόπιοι παραγωγοί Δημήτρης Μυλωνάς, Δημήτρης Πατιστής και Νικόλαος Ρακής.

Εντός των ημερών θα παρουσιαστεί και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Στέργιος Παπαϊωάννου, με αυτές τις εκδηλώσεις θέλουμε αφενός μεν να ενημερώσουμε τους παραγωγούς για τη νέα αυτή καλλιέργεια, αφετέρου, να τονώσουμε την τουριστική κίνηση της περιοχής.
Πληροφορίες: στο www.pilio.net , www.pilio.tv και www.peliontroufa.gr, καθώς και στον πρόεδρο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κο Στέργιο Παπαϊωάννου τηλ: 6932-222440.