Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου - Πήλιο Τουρισμός

English Language
Αρχική Σελίδα
Σκοπός του Ινστιτούτου
Προγράμματα
Δελτίο Τύπου
Τουρισμός
Διαμονή
Φαγητό και Ποτό
Γενικές Πληροφορίες
Πολιτισμός
Παραλίες
Εκκλησίες / Μοναστήρια
Εναλλακτικές Διακοπές
Χρήσιμες Πληροφορίες
Δήμοι Πηλίου
Κατάλογος
Εκδηλώσεις
Σεμινάρια
Επικοινωνία


Τουρισμός - Πήλιο

Η Ελλάδα είναι η χώρα που επιλέγουν χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο για να πραγματοποιήσουν διακοπές απόλαυσης και ξενοιασιάς. Είναι φημισμένη για τα πανέμορφα νησιά της, τις καταγάλανες παραλίες και τα υπέροχα τοπία της.

Ελλάδα όμως δεν είναι μόνο τα νησιά της. Υπάρχουν πόλεις και χωριά στη Στερεά, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα,
που έχουν να προσφέρουν στον επισκέπτη μοναδικές εμπειρίες. Πανέμορφα τοπία, αρχαιολογικοί χώροι, αξιοθέατα, φυσική ομορφιά και πλήθος δραστηριοτήτων που θα γεμίσουν τις στιγμές των διακοπών σας με ενδιαφέρον και συγκινήσεις.

Μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας είναι ο νομός Μαγνησίας που βρίσκεται στη Κεντρική Ελλάδα και ανήκει στην περιφέρεια της Θεσσαλίας. Τόπος πανέμορφος και φιλόξενος, προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις και πολλές επιλογές για απολαυστικές και ξένοιαστες διακοπές.

Με καλό οδικό δίκτυο, με σιδηροδρομική σύνδεση με τα τραίνα του ΟΣΕ, καθώς και τα Λεωφορεία του ΚΤΕΛ, με το λιμάνι του Βόλου και το Αεροδρόμιο της Αγχιάλου αλλά και της Σκιάθου, η πρόσβαση στη Μαγνησία και το Πήλιο γίνεται εύκολα και οικονομικά από τις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού.

Πολλά παραθαλάσσια χωριά του Πηλίου έχουν ακτοπλοϊκή επικοινωνία με τη Σκιάθο, αλλά και την Εύβοια. Σε όλη την επικράτεια του Νομού Μαγνησίας υπάρχουν πόλεις και χωριά πλήρως οργανωμένα τουριστικά, που προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Στο νομό Μαγνησίας ανήκουν και οι Βόρειες Σποράδες, Σκιάθος Αλόννησος και Σκόπελος.
Διακοπές στο Πήλιο - Ταξίδια Διακοπές Διαμονή Πήλιο Βόλος
Πήλιο το μέρος όπου έζησαν οι Κένταυροι και μυθικοί ήρωες, το μέρος που διάλεξαν οι θεοί για τις διακοπές τους.

Ο επισκέπτης του Πηλίου έχει την ευκαιρία να θαυμάσει πανέμορφα αξιοθέατα και τοπία. Μνημεία ιστορικής σημασίας, αρχιτεκτονικά έργα τέχνης, όπως τα αψιδωτά γεφύρια, τα παραδοσιακά αρχοντικά και οι βυζαντινές εκκλησίες προσφέρουν χαρακτηριστικές εικόνες του Πηλίου και επιτρέπουν στον επισκέπτη να γνωρίσει από κοντά τον παραδοσιακό ρυθμό που διατηρείται στο πέρασμα των αιώνων.

Σε όλη την επικράτεια του Πηλίου υπάρχουν πανέμορφα παραδοσιακά χωριά, όπου προσφέρονται για περιηγήσεις και εξερευνήσεις. Υπάρχουν φυσικά μονοπάτια που είναι ιδανικά για πεζοπορίες και οδηγούν σε πανέμορφα τοπία μέσα από ενδιαφέρουσες διαδρομές.

Στο Πήλιο έχετε την ευκαιρία να επιδοθείτε σε ποικίλες δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού, όπως πεζοπορίες, ορειβασία, χειμερινά sports, ιππασία και πολλές ακόμα που οργανώνονται από τοπικούς συλλόγους και πράκτορες. Στο Πήλιο ανθεί ιδιαίτερα και ο Θρησκευτικός τουρισμός, καθώς υπάρχουν πολλές βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια μεγάλης ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας, με εντυπωσιακά κειμήλια και εικόνες.
Διακοπές στο Πήλιο - Ταξίδια Διακοπές Διαμονή Πήλιο Βόλος
Σε όλα τα χωριά του Πηλίου υπάρχουν πολλά καταλύματα όλων των κατηγοριών που προσφέρουν άνετη διαμονή σε όμορφο περιβάλλον με πολλές παροχές.

Το Πήλιο είναι πλήρως οργανωμένο τουριστικά και μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη.

Προσφέρει πολλές επιλογές διαμονής και διασκέδασης, επιλογές δραστηριοτήτων και εμπειριών. Είναι σίγουρο ότι θα οι διακοπές σας στο νομό Μαγνησίας θα είναι γεμάτες ενδιαφέρον και θα σας μείνουν αξέχαστες.


ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΗΛΙΟΥ
Πήλιο - Μαγνησία - Θεσσαλία
Κιν: ( + 30 ) 6932 222440
Fax: ( + 30 ) 24230 54330
Email: pilioins@otenet.gr
© 2006-2008 Web Design Greece by Around Greece Hotels - Greek Islands


eXTReMe Tracker