Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου - Πήλιο Τουρισμός

English Language
Αρχική Σελίδα
Σκοπός του Ινστιτούτου
Προγράμματα
Δελτίο Τύπου
Τουρισμός
Διαμονή
Φαγητό και Ποτό
Γενικές Πληροφορίες
Πολιτισμός
Παραλίες
Εκκλησίες / Μοναστήρια
Εναλλακτικές Διακοπές
Χρήσιμες Πληροφορίες
Δήμοι Πηλίου
Κατάλογος
Εκδηλώσεις
Σεμινάρια
Επικοινωνία


Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Ο νομός Μαγνησίας είναι από τους πιο όμορφους νομούς της Ελλάδας και προσφέρεται για διακοπές όλο το χρόνο. Είναι πλήρως οργανωμένος τουριστικά και προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις στους επισκέπτες του.

Με υπέροχες παραλίες στα νερά του Αιγαίου και του Παγασητικού, ορεινά χωριά και την υπέροχη φύση που σε κάθε εποχή γεμίζει χρώματα και ευωδιές, είναι το μέρος που θα απολαύσετε πανέμορφα τοπία, σύγχρονες ανέσεις και διασκέδαση κοντά στη φύση.

Το Πήλιο είναι κατεξοχήν γνωστό για τα πανέμορφα τοπία που συνθέτουν τα παραδοσιακά χωριά του που βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Σε κάθε χωριό υπάρχουν φυσικά μονοπάτια που προσφέρονται για πεζοπορίες και οδηγούν σε μαγευτικά ξέφωτα, καταπράσινες ρεματιές ή δάση με καστανιές και πλατάνια.

Η φυσική μορφολογία της περιοχής και τα προσβάσιμα βουνά αποτελούν έναν φυσικό παράδεισο για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού. Υπάρχουν γραφεία τουρισμού που προσφέρουν υπηρεσίες εναλλακτικού τουρισμού και οργανώνουν ορειβατικές πεζοπορίες, ποδηλατικές διαδρομές, αναρριχήσεις, διαδρομές με άλογα αλλά και θαλάσσια ή χειμερινά sports. Αναφερόμενοι στα χειμερινά sports είναι σημαντικό να αναφέρουμε το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου Αγριόλευκες.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του υποδέχονται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα που έρχονται να απολαύσουν σκι και χειμερινά sports. Στο νομό Μαγνησίας ανθεί ιδιαίτερα και ο θρησκευτικός τουρισμός και υπάρχουν υπέροχες εκκλησίες και μοναστήρια με σπουδαία ιστορία, που μπορείτε να επισκεφθείτε. Στο πέρασμα των αιώνων έγινε εμφανής η σχέση και η συμβολή της εκκλησίας στα κοινά της Μαγνησίας και ειδικότερα του Πηλίου.
Ταξιδιωτικές Πληροφορίες για τους Επισκέπτες του Πηλίου
Επιγραμματικά αναφέρουμε την τρίκλητη βασιλική εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στον Κισσό, την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στη Σούρπη, τις 9 παλαιοχριστιανικές εκκλησίες της Αγχιάλου, τα μοναστήρια του Αγίου Ονούφριου, Αγίου Δημητρίου, Σωτήρα και Αγίου Γεωργίου όπου τα χωριά όπου βρίσκονται φέρουν τιμητικά το όνομα των μονών.

Πολλά καταλύματα και ξενοδοχεία περιλαμβάνουν στις παροχές τους, κατόπιν συνεννοήσεως ειδικές ξεναγήσεις με οδηγούς σε διάφορα αξιοθέατα του Πηλίου, διαδρομές σε φυσικά μονοπάτια, επισκέψεις σε μοναστήρια κλπ. Μην παραλείψετε να κάνετε το γύρο του Πηλίου με το ατμοκίνητο τραινάκι το Μουντζούρη, που πρωτολειτούργησε το 1895 μέχρι το 1971. Για 76 χρόνια μετέφερε επιβάτες και εμπορεύματα συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη του Βόλου και της Μαγνησίας.

Τα τελευταία χρόνια το θρυλικό τραινάκι σκαρφαλώνει και πάλι στις πλαγιές του Πηλίου, όπου ξεκινώντας από τα Λεχώνια, πραγματοποιεί μια υπέροχη διαδρομή που περνά μέσα από καταπράσινες ρεματιές, αψιδωτά πέτρινα γεφύρια, κάνει στάσεις σε διάφορα χωριά του Πηλίου και τερματίζει στις Μηλιές.
Ταξιδιωτικές Πληροφορίες για τους Επισκέπτες του Πηλίου
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αρχαιολογικός πλούτος της Μαγνησίας που επικεντρώνεται στην Αγχίαλο, το Σέσκλο και το Διμήνι, την Δημητριάδα και σε άλλες περιοχές της Μαγνησίας, όπου σημαντικά ευρήματα από αυτές τις περιοχές εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου.

Σήμερα ο νομός Μαγνησίας χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των φορέων και των κατοίκων του αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαθέτει άνετα καταλύματα, προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις και μέσα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που πραγματοποιούνται στα διάφορα χωριά, αναδεικνύει τον πολιτισμό και την κουλτούρα ενός τόπου που αναπτύσσεται μέσα στο πέρασμα των αιώνων διατηρώντας αναλλοίωτα τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του.ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΗΛΙΟΥ
Πήλιο - Μαγνησία - Θεσσαλία
Κιν: ( + 30 ) 6932 222440
Fax: ( + 30 ) 24230 54330
Email: pilioins@otenet.gr
© 2006-2008 Web Design Greece by Around Greece Hotels - Greek Islands


eXTReMe Tracker