Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου - Πήλιο Τουρισμός

English Language
Αρχική Σελίδα
Σκοπός του Ινστιτούτου
Προγράμματα
Δελτίο Τύπου
Τουρισμός
Διαμονή
Φαγητό και Ποτό
Γενικές Πληροφορίες
Πολιτισμός
Παραλίες
Εκκλησίες / Μοναστήρια
Εναλλακτικές Διακοπές
Χρήσιμες Πληροφορίες
Δήμοι Πηλίου
Κατάλογος
Εκδηλώσεις
Σεμινάρια
Επικοινωνία


Εναλλακτικές Διακοπές

Εναλλακτικές Διακοπές στο ΠήλιοΕναλλακτικές διακοπές στο Πήλιο

Το Travel and Do, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου και ο ξενώνας Μπελιάν προσφέρουν το παρακάτω πρόγραμμα διακοπών, το οποίο εκτός από 20 ώρες μαθημάτων και πρακτικής πάνω στο Τσι Γκονγκ, περιλαμβάνει:

Διαμονή σε παραδοσιακό ξενώνα (8 διανυκτερεύσεις) με πρωινό και βραδυνό γεύμα σε μπουφέ

Μία μονοήμερη περιπατητική εκδρομή

Σε αυτό το αναζωογονητικό πρόγραμμα διακοπών θα αφεθούμε στην μοναδική ενέργεια του Πηλίου. Το ακρωτήριο του Πηλίου είναι ένας μοναδικός στην Ελλάδα τόπος, γιατί συνδυάζει τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου πελάγους και του Παγασητικού κόλπου με την οργιώδη βλάστηση του βουνού, τα υπέροχα μονοπάτια και τους γραφικούς παραδοσιακούς οικισμούς.

Εκτός από την καθημερινή άσκηση και την περιπατητική εκδρομή που περιλαμβάνονται στο βασικό πρόγραμμα θα υπάρχει επιλογή για περισσότερες πεζοπορίες, επίσκεψη σε αγροκτήματα βιολογικής καλλιέργειας, ιππασία και προσωπικές συνεδρίες ταϋλανδέζικου θεραπευτικού μασάζ.

Ο ξενώνας μας

Οι διακοπές εδώ είναι εμπειρία ζωής, καθώς ο μαζικός τουρισμός δεν έχει αγγίξει τον παρθένο κολπίσκο του Μπελιάν. Αντιθέτως η λέξη αναζωογόνηση βρίσκει εδώ το νόημά της καθώς η επαφή με τη φύση είναι μυσταγωγική.

Εδώ έρχεται κανείς για να έρθει σε επαφή με ξεχασμένες αξίες, καθημερινές στιγμές ηρεμίας και τον εσώτερό του εαυτό. Οι ασκήσεις μας (τσι γκονγκ, γιόγκα, ασκήσεις αναπνοής) γίνονται είτε στην παραλία είτε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στον κήπο του ξενώνα.

Εναλλακτικές Διακοπές στο Πήλιο

Άποψη ενός εκ των δύο κτηρίων του ξενώνα καθώς και του κήπου με τα υπέροχα κιόσκια

Εναλλακτικές Διακοπές στο ΠήλιοΤο Αρχοντικό Μπελιάν βρίσκεται σε απόσταση 200 μ. από την ομώνυμη παρθένα παραλία του Παγασητικού. Όλα τα διαμερίσματα διαθέτουν εξολισμένη κουζίνα, κλιματισμό και ατομικό μπαλκόνι με εκπληκτική θέα στον κόλπο.

Η οικογενειακή ταβέρνα του ξενώνα με θέα το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα είναι μια εμπειρία που μένει αξέχαστη σε όλους τους επισκέπτες. Όλα τα προϊόντα της ταβέρνας είναι αγνά και τοπικά, είτε από τον ίδιο τον κήπο του Αρχοντικού, είτε από την ευρύτερη περιοχή του Πηλίου.

Στα ξύλινα κιόσκια του κήπου μπορεί κανείς να ησυχάσει και να απολαύσει τους ήχους της φύσης, να διαβάσει ή να διαλογιστεί.

Για τα παιδιά υπάρχει παιδική χαρά με κούνιες.

Η κεντρική ιδέα του προγράμματος αυτού είναι να μας δώσει μια ευκαιρία να βιώσουμε την αναζωογονητική δύναμη της φύσης, όταν αυτή αφήνεται να δράσει ολιστικά σε όλους τους τομείς της ύπαρξής μας.

Έτσι με έμφαση στην συνειδητή άσκηση, στην ελεύθερη από εντάσεις αναπνοή, στο διαλογισμό, στην συνειδητή επαφή με την φύση μέσα από τις πεζοπορίες, το μπάνιο στη θάλασσα και το βίωμα του κήπου μας, μέσα από την προσεγμένη διατροφή, τον βαθύ, ξεκούραστο ύπνο - ίσως και τα θεραπευτικά μασάζ για τους πιο τολμηρούς - θα επιδράσουμε δυναμικά σε όλες τις συνιστώσες εκείνες που αδυνατούν να εκφραστούν μέσα στην πιεσμένη καθημερινότητα των περισσοτέρων από εμάς που ζούμε στην πόλη.

Εναλλακτικές Διακοπές στο ΠήλιοΣτόχος του εκπαιδευτή και εισηγητή του σεμιναρίου είναι με το πέρας του προγράμματος να νοιώθει όλη η ομάδα μία ουσιαστική σύνδεση μεταξύ της, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά να βιώσει μία λυτρωτική απελευθέρωση από τις εντάσεις, τις ανησυχίες για το μέλλον και την κούραση από τον καθημερινό αγώνα της επιβίωσης, έχοντας αντικαταστήσει όλα αυτά με αισιοδοξία και πηγαία όρεξη για ζωή και δημιουργία.

Αν στο αρχαιότερο βουνό των ημίθεων θεραπευτών, με τα 2.500 βότανα, την ζωογόνο φύση, τα κρυστάλλινα νερά, τις νύμφες και τους Πάνες, δεν καταφέρουμε να ενδοσκοπήσουμε, να στρέψουμε όλη αυτή την θεραπευτική ενέργεια της φύσης στον εαυτό μας και να εξωτερικεύσουμε την αγάπη μας για τον συνάνθρωπο, τότε πού θα το καταφέρουμε?

Κόστος συμμετοχής: 690 Ευρώ κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό μπουφέ και ημιδιατροφή.

Mobile: ( + 30 ) 6932 222440ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΗΛΙΟΥ
Πήλιο - Μαγνησία - Θεσσαλία
Κιν: ( + 30 ) 6932 222440
Fax: ( + 30 ) 24230 54330
Email: pilioins@otenet.gr
© 2006-2010 Web Design Greece by Around Greece Hotels - Greek Islands


eXTReMe Tracker